miercuri, 6 ianuarie 2010

Poveste de Dragoste ( I )

Daca va veti afla (vreodata) in fata unei femei cu “personalitate”, o femeie care simtiti ca vrea sa va domine (si povestea cu “dominatul” se va intimpla destul de des), incercati sa analizati daca personalitatea respectivei fiinte este intr-adevar o rezultanta a educatiei si experientei de viata sau pur si simplu bazindu-se pe admiratia dvs. speculeaza slabiciunile specifice barbatilor.
Subliniem acest aspect, pentru ca am observat in ultima vreme alaturi de “atitudinea” promovata de unele reviste dedicate sexului frumos si o oarecare orientare atit a fetelor proaspat intrate “in viata”, cit si a femeilor mature catre un nivel de superioritate “fortata” in fata barbatilor. Acest lucru nu ar deranja pe nimeni si nu ar reprezenta un punct de critica, atita timp cit fara sa vrea nu si-ar atrage singure o aura de comert desuet si de prost gust asupra propriei persoane. Tendinta comerciala este reflectata de orientarea “falsei personalitati” catre o viata de tip “telenovelist”, supra-incarcata de bunastare si lux orbitor, obtinut doar prin farmecul personal.De asemenea vom observa o fatisa sfidare a sentimentelor sau a ideii de romantism, paradoxal exact din partea celor care se plingeau de lipsa atentiei, a sensibilitatii si a tandretii masculine. Tocmai acestea vor “intoarce brusc armele” impotriva emotiilor, devenind “peste noapte” pragmatice, infatuate si nu in ultimul rind “fals superioare”. Aceasta atitudine o vor avea mai ales femeile care reusind sa impresioneze barbati destul de bogati incit sa le sustina “simpla prezenta agreabila”, se vor trezi inconjurate de o atmosfera pur si simplu nevisata, dar pe care o vor asimila cu rapiditate.



Trecerea de la rau la bine se face mult mai usor decit ne inchipuim, iar reactiile umane sint atit de imprevizibile in aceste situatii incit uneori asistam la adevarate revolutii ale caracterelor implicate in acest fenomen.Partea interesanta a lucrurilor este ca in marea majoritate a cazurilor, aceasta ascensiune este de scurta durata, “sustinatorii” bogati plictisindu-se repede de “simpla prezenta agreabila” si dorindu-si “noutati”. Acesta este momentul in care fetele sau femeile refuza sa inteleaga ca de fapt au fost victima propriei lor frumuseti si se incapatineaza (chiar hazliu) sa creada ca ceea ce obtinusera era o cucerire bine meritata a propriei valori. FALS!!!
Doar ca femeile nu au o “ureche muzicala” la acest capitol si din pacate persista in aria prostiei. Pentru unii barbati totusi, sustinerile vehemente au darul sa impresioneze si sa creeze acea iluzie de “personalitate”.
Asta nu inseamna ca nu exista si femei inteligente care dau dovada de o reala evolutie sustinuta de experienta sau cultura. Doar ca in mod trist, aceste prezente sint in general mai rare. Spunem acest lucru pentru ca partenerele noastre de existenta descopera ca se poate trai uneori mult mai usor pe seama “frumusetii”, decit pe cea a inteligentei. Mai mult decit atit, dupa cum am mai spus, secolul nostru tinde sa incurajeze aceasta mentalitate si in mod curios prin vocea femeilor care in dorinta de a obtine “egalitatea cu barbatii” supradimensioneaza volumul drepturilor si sterg cu buretele unele din obligatiile sociale “traditionale” ale acestora.
Un renumit sociolog american facea nu de mult analiza femeii occidentale care nu mai concepe sa nasca, nu mai concepe sa creasca copii, nu mai doreste sa gateasca sau sa faca curat in propriul camin si se orienteaza cu predilectie catre moda, cosmetica, petreceri sau calatorii. Foarte frumos… spunea autorul studiului, dar barbatilor atunci ce le mai ramine in afara muncii si a obligatiei de a alimenta baneste aceste “drepturi”?Viata linga o asemenea faptura poate fi deosebit de placuta si palpitanta la inceput, insa odata cu trecerea timpului veti sesiza ca intreaga capacitate va este pur si simplu pusa in slujba ideii de a “cistiga” fericirea strict prin prisma banilor si fara umbra de implicare sentimentala. Este poate trist ca tocmai barbatii se gindesc la romantism cu nostalgie in pragul mileniului 3, dar poate aceasta este pedeapsa pe care natura o aplica “sexului tare” pentru 2000 de ani de spirit razboinic.
Nu trebuie sa va pierdeti cu firea in formarea sau pastrarea unei legaturi cu o fiinta la care aveti senzatia ca nu veti ajunge niciodata. In acest caz exista doua variante foarte clare si foarte usor de adoptat:
1.-Renuntati pur si simplu. Raportul barbati-femei (cel putin la noi in tara) este net in avantajul barbatilor si gasirea perechii de viata nu reprezinta decit o problema de timp si tactica in cautare.
2.-Aplicati o strategie mai barbateasca, alternind indiferenta cu tandretea. Daca femeile sesizeaza ca nu ramineti foarte “socat” de prezenta lor “exotica” se incurca in propriile arme si au senzatia ca “ceva nu merge”… Veti observa cit de rapid se inchid in propria “cochilie”, devin interesate de parerea dvs. si cit de mult isi doresc sa va “cucereasca”. Da… da! Sa va cucereasca ! Nu trebuie sa uitati ca si la femei actioneaza acelasi principiu uman al ambitiei. Acela de a dori exact ceea ce nu pot avea. Bineinteles ca aceasta strategie o puteti aplica numai in cazul in care (cu sinceritate) conchideti ca sinteti un barbat cu o oarecare “priza” la sexul opus. Altfel, aceasta atitudine va poate arunca intr-un ocean de intimplari penibile.Este foarte greu de delimitat o anume atitudine in fata femeilor. Este foarte greu de spus unde incepe si unde se termina nivelul optim de tandrete care trebuie aratat femeii pentru a o cuceri (si daca aceasta merita efortul de a fi cucerita). In orice caz insa, chiar daca pare aproape imposibil de realizat, pastrati-va luciditatea si “singele rece” in fata frumusetii. Nu aceasta trebuie sa fie primordiala in stabilizarea optiunii dvs. cu privire la o partenera “pe termen lung”. In primul rind pentru ca frumusetea este absolut trecatoare si in citiva ani -odata cu disparitia acesteia, daca in “spatele” ei nu se afla si (macar) putina inteligenta… nu mai ramine NIMIC, iar in al doilea rind pentru ca o imagine placuta are darul de a tulbura ratiunea si implicit logica alegerii.
Daca o sa va analizati anturajul prin aceasta prisma, veti descoperi cu surprindere ca pe foarte multi dintre prietenii dvs. ii veti aprecia ca fiind nepotriviti cu partenerele lor. Si aceasta apreciere in mod sigur nu va apartine doar dvs.. Daca veti avea curiozitatea sa mergeti mai departe cu aceasta analiza intrebind (cu diplomatie) ce anume l-a facut pe respectivul cunoscut sa se opreasca asupra partenerei sale, veti sesiza ca raspunsurile graviteaza (in general} cu predilectie in zona esteticului. Bineinteles ca aceasta optiune nu este de condamnat. Cine oare nu-si doreste o prietena superba? Dar oare doar atit sa-si doreasca barbatii? Daca da, atunci isi merita soarta, daca nu… atunci mai multa atentie si mai multa stapinire de sine.Un cunoscut fotograf al unei reviste sexy spunea intr-o carte autobiografica despre modelele sale inzestrate de D-nezeu cu o frumusete rapitoare, ca atunci cind se prezentau la sedintele foto ramineau absolut incurcate observind privirea indiferenta care se afla in spatele obiectivului aparatului de fotografiat. Pentru ele era de neconceput ca cineva sa ramina impasibil la vederea corpului care probabil pina in acel moment le adusese numai “succese” ultra-rapide. In mod invariabil, modelele ii cereau fotografului sa ii fie amante. Nu pentru ca sint un barbat bine, spunea el, ci pentru ca deveneam un teritoriu greu de cucerit. Femeile au reactie atit de jenanta atunci cind nu obtin ceea ce s-au obisnuit sa obtina in citeva secunde, incit efectiv se pierd… si isi recapata aerul inofensiv. Pentru mine, chestia asta a insemnat de fiecare data o senzatie asemanatoare cu aceea pe care ar putea sa o genereze Regina Angliei ramasa absolut goala intr-un magazin universal.
De asemenea trebuie sa mai intelegeti ca femeilor (chiar daca nu recunosc) le place sa fie “stapinite”. Prezenta unui barbat dur (nu neaparat prin fizic) linga ele le da un sentiment de siguranta, ori “imblinzirea scorpiei” nu o veti realiza niciodata prin adulatie.
NU UITATI ! Femeia este ca un balon de sapun. Straluceste in lumina, miroase placut si pluteste in fata dvs. ca un vis frumos. Frumusetea insa piere in intuneric si dispare la cea mai mica adiere de vint… cu tot cu parfum.
Sursa : lovesite.ro

Adauga un comentariu