miercuri, 6 ianuarie 2010

Cina Romantica - Desertul

 Desertul

     Pentru o singura seara, arunca orice griji la o parte si alintati-va cu un desert bogat, cremos, delicios, cu ciocolata, pentru a asigura explozia simturilor retete cu cafea si ciocolata folosesc puterile bine-cunoscute ale acestor doua afrodisiace. Incearca astfel de deserturi la urmatoarea ta masa romantica: prajituri cu crema de ciocolata si cappuccino sau romatica Ciocolata cu fructe proaspete (in care veti inmuia, pe rand, cele mai minunate fructe, precum banane sau capsuni, cu care va veti servi si alinta).

Daca ciocolata nu reprezinta stilul tau, incearca Prajitura Darlette cu fructe de padure, ca un alt afrodisiac, gata sa te multumeasca.


Ciocolata cu fructe proaspete

Ingrediente:
1/2 kilogram de ciocolata amara 1/3 kg frisca 2 linguri de unt nesarat 1/2 cana de zahar 2 linguri de coniac

Timp:  30 minute
Complexitate:  mare
Portii:  6
Calorii:  320 /portie


Preparare:
Fierbe 2 cani de apa intr-o cratita mare.

Pune ciocolata, frisca si untul intr-o cratita mica pe care o pui in cratita cea mare la fiert. Amesteca pana cand ciocolata se va omogeniza. Adauga zaharul si coniacul, amesteca cu telul apoi pune direct pe foc mic, timp de 5 minute.

Se serveste cu fructe: banane, capsuni sau portocale (dupa preferinta sau dupa posibilitati).

Prajitura Darlette cu fructe de padure

Ingrediente:
3 cesti fructe de padure 3 oua mari 1 1/4 ceasca lapte 1 lingura extract de migdale 2/3 ceasca zahar 3/4 ceasca faina

Timp:  20 minute
Complexitate:  mare
Portii:  8
Calorii:  200 /portie

Preparare:
1. Incalzeste cuptorul inainte, la foc mediu. Unge cu ulei o tava de prajituri, putin mai adanca.
2. Cu un mixer, bate ouale pana se fac spuma. Adauga laptele si extractul de migdale.
3. Adauga zaharul si amesteca pana cand acesta se topeste in compozitie.
4. Presara faina incet, amestecand mereu, pentru a nu lasa sa se formeze cocoloase.
5. Aseaza fructele in tava deja pregatita si toarna compozitia de aluat peste.
6. Lasa la copt 45 de minute.
7. Incearca prajitura cu o scobitoare, care ar trebui sa iasa curata din compozitie.
8. Serveste aceasta prajitura calda, sau la temperatura camerei.
Sursa : e-dragoste.ro
NE GASITI PE   WWW. C L U B 1 3 .RO
Recomandari : 
The Best Club 13
Retete Culinare
Club 13 News

Adauga un comentariu