miercuri, 6 ianuarie 2010

Cina Romantica - Felul Principal

 Felul Principal
Cauta sa compui un fel principal care sa iti stimuleze papilele gustative, raspunzand insa si la urgentele de natura  romantica. Daca retetele tale vor include usturoi, cunoscut pentru faptul ca iti pune emotiile pe jar, cu atat mai bine! Incearca aceste retete delicioase: Paste rapide cu legume si sos de usturoi, peste cu Sos de ciuperci , sau Fructe de mare cu patrunjel.


Paste rapide cu legume si sos de usturoi

Ingrediente:
400 gr. paste scurte (penne sau melcisori) 4 linguri ulei de masline 4 catei de usturoi, tocati ca pentru mujdei 1/2 ceasca ceapa, taiata marunt 1 vanata mica, taiata bucatele, sau 1 1/2 ceasca buchetele proaspete de broccoli 1 morcov ras sau taiat marunt 1/2 ceasca ardei gras rosu, taiat marunt sare si piper 1/2 ceasca smantana mai slaba 1/2 lingura nucsoara 4 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt Parmesan ras (optional)

Timp: 30 minute
Complexitate: mare
Portii: 3
Calorii: 500 /portie



Preparare:
1. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe punga. Scurge si aseaza deoparte.

2. Caleste putin uusturoiul in uleiul de masline.

3. Adauga ceapa in tigaie si mai caleste 2-3 minute, apoi vanata sau broccoli, morcovii, ardeiul rosu, sarea si piperul, dupa gust. Amesteca si lasa la foc mic in jur de 5 minute, sau pana se inmoaie toate componentele.

4. Adauga smantana, nucsoara si patrunjelul. Incalzeste pana in punctul de fierbere, dar nu fierbe.

5. Adauga pastele si amesteca bine. Presara si niste Parmesan, daca doresti.

Sos de ciuperci

Ingrediente:
500 grame de ciuperci proaspete 2-3 catei de usturoi 1 ceapa taiata marunt ½ lingura oregano uscat 1-2 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt 2 linguri ulei de masline 1 cutie rosii taiate cubulete

Timp: 40 minute
Complexitate: medie
Portii: 6
Calorii: 60 /portie

Preparare:
1. Fierbe ciupercile in apa cu putina sare, pana se inmoaie, apoi taie-ke cubulete si pastreaza din lichidul ramas.
2. Pe foc mediu, caleste in uleiul de masline cateii de usturoi 2-3 minute, pana capata o culoare aurie, apoi scoate-I din tigaie.
3. Adauga la uleiul de masline ceapa, oregano si patrunjelul, si mai caleste-le 4-5 minute, sau pana se inmoaie ceapa.
4. adauga si ciupercile si mai lasa pe foc 4-5 minute, amestecand.
5. Adauga din zeama ramasa de la ciuperci si rosiile din cutie, cu sucul lor, si amesteca.
6. Lasa la fiert 10 minute, sau pana cand se reduce din zeama.

Fructe de mare cu patrunjel

Ingrediente:
1 lingura de ulei de masline 1/2 lingurita de piper 3 catei usturoi 1 punga de fructe de mare 2 cani de rosii taiate marunt 1 legatura de patrunjel 1 lingurita de praf de chili

Timp: 25 minute
Complexitate: medie
Portii: 3
Calorii: 300 /portie

Preparare:
1. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie la temperatura medie.
2. Adauga piperul, fructele de mare si amesteca timp de 3 minute.
3. Adauga rosiile, patrunjelul, usturoiul tocat si praful de chili. Caleste amestecul pana cand rosiile se vor transforma in sos
Sursa : e-dragoste.ro
NE GASITI PE   WWW. C L U B 1 3 .RO
Recomandari : 
The Best Club 13
Retete Culinare
Club 13 News

Adauga un comentariu